Ik ben Stijn Claessen, geboren in 1975 te Lommel Belgiƫ. Tekenen zat al van jongs af aan in mijn bloed. Van het moment dat ik een potlood kon vasthouden ben ik gaan tekenen. Ik was amper 4 jaar wanneer ik mijn eerste tekenwedstrijd won. Daar ben ik toch wel trots op.

Stijn Claessen

De laatste jaren van mijn turbulente schoolcarriere heb ik de kunstrichting gevolgd op het Francesco Paviljoen te Herentals. Ik moet toegeven, ik maakte toen liever plezier dan dat ik iets voor school deed. Och ja… het is nu zo.. laten we het jeugdzonden noemen. Destijds ben ik ondanks mijn tekentalent daar niet verder in gegaan. Ik heb ongeveer 10 jaar als programmeur gewerkt, deze stiel heb ik meegekregen van mijn vader. Muziek is een grote passie van mij, vooral metalmuziek. Ik speel al meer dan 25 jaar gitaar en heb in verschillende metalbands gespeeld.

In 2015 heb ik de draad terug opgepikt met tekenen. Voor vrienden en familie heb ik tekeningen gemaakt, waarop ik vele positieve reacties en meerdere opdrachten kreeg. Na een opleiding bedrijfsbeheer in datzelfde jaar is SCL Design opgericht.

Sinds 2018 ben ik tekenaar voor het Gulden boek van de gemeente Berlaar.